Abonneer Log in

Vlaanderen Trumpland

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 6 (juni), pagina 25 tot 30

Terwijl N-VA zich schaamteloos verheugt op een gezamenlijk meerderheidsdiscours met Vlaams Belang, zijn progressieve partijen nog steeds bezig de eigen uitslag te interpreteren. Alsof het antwoord zal komen van het bijsturen van elk afzonderlijk project._ _Het progressief overleg zal niet uit de bestaande particratie komen en vergt daarom een initiatief vanuit de civiele maatschappij.

RECHTSE REVOLTE

De verkiezingen van het onbehagen
Koen Abts
Vlaanderen Trumpland
Eric Corijn
Tegen het globale tribalisme
Arne De Winde

Shock of paniek zijn slechte raadgevers voor goede analyse. En ja, we zijn ook erg bezorgd over de verrechtsing na 26 mei. Maar dat zijn we al sinds 1991. Daarom werd Charta 91 opgestart. Daaruit groeide met succes de idee van een cordon sanitaire. Dertig jaar verrechtsing is de onderbuik van de neoliberale mondialisering. Lees de teksten en de analyses van toen er nog eens op na,((1)) het geeft ook vandaag nog een nuttige aanzet tot analyse.

HET REGERINGSBELEID AFGESTRAFT

Laten we beginnen met de meest belangrijke vaststelling van de verkiezingen van 26 mei: de uitredende regeringscoalitie N-VA-CD&V-Open VLD-MR...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 6 (juni), pagina 25 tot 30