Abonneer Log in

Hoop met Frank en Ri

De partituur van Vivaldi

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 36 tot 41

Toen de WHO 2020 uitriep tot het tot jaar van de verpleeg- en vroedkundigen – omwille van de 200e geboorteverjaardag van Florence Nightingale, internationaal gezien als pionier van de verpleegkunde – kon niemand voorspellen hoe prominent verpleegkunde dit jaar het nieuws zou halen.

Bovenop het standbeeld van Florence Nightingale in Derby, Engeland, staan de Latijnse woorden FIAT LUX (Laat er licht zijn) gebeiteld in steen. Deze passage uit het gedicht Santa Filomena((1)) van de Amerikaanse dichter Longfellow linkte voor altijd het beeld van 'de dame met de lamp' aan de naam van Nightingale. Het licht van Nightingales lamp in het...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 9 (november), pagina 36 tot 41