Abonneer Log in

Baas over eigen DNA?

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 10 (december), pagina 21 tot 25

'Genetica is één van de terreinen die het menselijke leven bepalen. Alle evoluties ter zake wijzen op het enorme potentieel van dit terrein. We doen er goed aan nu na te denken over wat morgen realiteit wordt'. (Ignaas Devisch, op een recent symposium over 'genetica'((1)))

De ontwikkelingen in de 'genetica' leiden tot belangrijke vragen voor zowel de individuele patiënt als onze gezondheidszorg en ziekteverzekering. Willen we alles weten over onze genen en onze toekomstige ziekten? Wat met de maatschappelijke solidariteit voor wie zijn eigen gezondheidsrisico's bewust niet wil kennen? In hoeverre mogen overheid en verzekeringsmaatschappijen toegang hebben tot onze genetische...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 10 (december), pagina 21 tot 25