Abonneer Log in

Is er nog ruimte voor internationale solidariteit?

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 10 (december), pagina 49 tot 53

Het instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) te Antwerpen organiseert al een aantal jaar een eenjarige opleiding tot Master in Public Health (MPH).((1)) Het gaat om een internationale opleiding voor (telkens) een 40-tal gezondheidszorgwerkers afkomstig uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zij vormen een divers publiek van professionals in de gezondheidszorg in hun respectievelijke thuislanden. De groep van studenten wordt bewust beperkt gehouden om intensieve interactie mogelijk te maken, met de docenten, maar ook en vooral onderling.

Eén van de cursusonderdelen is een drie weken durend lespakket dat focust op de ontwikkeling en analyse van programma's van sociale bescherming in de gezondheid...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 10 (december), pagina 49 tot 53