Abonneer Log in

Is een ledenpartij passé?

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 10 (december), pagina 6 tot 10

Toen Conner Rousseau begin september de naamswijziging van sp.a naar Vooruit aankondigde, lichtte hij ook al een tipje van de sluier over het functioneren van die partij in de toekomst: 'Het wordt een beweging met het vizier op de toekomst waarmee we alle progressieve Vlamingen willen samenbrengen' en het is zijn doel 'om van een klassieke partij een échte beweging te maken'.((1))

In dit artikel gaan we dieper in op de evolutie van ledenpartij naar beweging, met daarbij oog voor sp.a maar ook voor andere partijen. We bespreken hoe ledenpartijen er momenteel voor staan, hoe ze kunnen worden hervormd naar...

Samenleving & Politiek, Jaargang 27, 2020, nr. 10 (december), pagina 6 tot 10