Log in

Greta vs. Jean-Claude

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 4 (april), pagina 61 tot 65

Een generatieclash, zo kon je de ontmoeting tussen Greta Thunberg en Jean-Claude Juncker wel noemen. Zij, de 16-jarige spreekbuis van een Europese beweging bestaande uit scholieren en studenten die hun toekomst bedreigd zien door de opwarming van de aarde. Hij, een stilaan uitbollende voorzitter van de Europese Commissie die het een goed idee vond om de spijbelende scholieren de les te lezen over wat de EU al doet voor het klimaat. Met een talent voor vrije associatie dat in weinig moest onderdoen voor de Amerikaanse president, weidde Juncker uit over het harmoniseren van toiletdoortreksystemen, de schoonheid van Europese landschappen en...

Samenleving & Politiek, Jaargang 26, 2019, nr. 4 (april), pagina 61 tot 65